Morten schütt

Totum Kropsterapi

Totum kropsterapi tager udgangspunkt i det hele menneske – krop, følelser og vores forståelse af, hvem vi dybest set er.

Vi kender alle til udtryk som at ’bide tænderne sammen’, ’skyde brystet frem’, ’sluge kameler’ eller ’at noget er til at brække sig over.’ De henviser alle til en helt konkret kropslig måde at opleve verden på. Nogle af dem kan måske lyde lidt pudsige eller overdrevne. At sluge en kamel gør vi jo næppe! Men kender vi ikke alle fornemmelsen af at skulle tage noget ind i vores liv, som synes alt for stort, og som vi har en dyb modvilje mod?

 

Totum kropsterapi tager udgangspunkt i det hele menneske – krop, følelser og vores forståelse af, hvem vi dybest set er. Princippet i behandlingen er, at alle lag af vores eksistens er forbundne. Eksempelvis er ømme skuldre sjældent ’bare’ et muskelproblem. Det kan også være et tegn på, at man har det med at påtage sig flere byrder, end man egentlig kan holde til. At man måske er den i en familie eller vennekreds, der bærer de andres problemer. Og at man måske har en grundindstilling til sig selv som en, der kun har værdi, hvis man hele tiden er noget for andre. Man skal jo yde, før man kan nyde. Og måske når man aldrig til nydelsen. For må man gerne det? Eller tør man? Så hellere gå og føle sig lidt indebrændt. Nogen skal jo tage slæbet!

 

Har man en forstuvet ankel, er det selvfølgelig ’bare’ en forstuvet ankel. Men tanken bag kropsterapi er, at alle ubalancer – fysiske, følelsesmæssige, psykiske – over længere tid har effekt på hele systemet. Det betyder, at skal man behandle de ømme skuldre i dybden, skal man tit have fat i andre steder i kroppen også, og måske snakke om, hvad smerten er udtryk for. Omvendt kan man sige, at behandler man skuldrene, vil det som regel have effekt på mange andre sider af det liv, man lever.

 

Sådan foregår behandling:
Konkret foregår en kropsbehandling som en slags massage på briks. Der bruges ikke olie. Behandlingen består af tryk, stræk, guidet åndedræt og rytmiske pulseringer, der balancerer nervesystemet og skaber en dyb ro. Undervejs i behandlingen kan der opstå samtale med udgangspunkt i, hvad kroppen fortæller, eller hvad du mærker.

Alt foregår med udgangspunkt i, hvad du kommer med. Der kan være fokus på det fysiske, det følelsesmæssige eller det sjælelige, eller alle tre, med samtale eller i stilhed. Behandlingen kan spænde fra at være blid, rolig og dybt omsorgsfuld til at vække energien og give dig det spark bagi, du måske har brug for. Alt sammen med indføling og respekt for, hvad du inviterer til.

Så oplever du noget i din krop, som gerne måtte være anderledes? Stress, hovedpine, muskelspændinger, fordøjelsesproblemer, depression eller andet?

Så kan en kropsbehandling måske hjælpe dig på vej tilbage mod balance.

Medbring: et lagen til briksen og en flaske vand til hjemturen. Behandlingen sætter gang i udrensning af kroppen, og det kan man godt blive tørstig af.

Priser: se nederst på siden 

Om behandleren

Morten Schütt er uddannet kropsterapeut hos Totum pr. marts 2023.

Oprindeligt er han uddannet antropolog med speciale i nyspiritualitet og Rusland. Efter et længerevarende feltarbejde i et stort spirituelt fællesskab i Sibirien begyndte han i 2015 at skifte livsbane.

Han har beskæftiget sig intensivt med bøn, meditation, psykoterapi og mandegrupper siden da.

Specielt sammenhængen mellem krop og psyke har hans interesse, hvorfor han også er er under fortløbende uddannelse som Imentor, qi gong og tai chi instruktør hos Torben Rif Academy.

 

Priser

kropsterapi v. Morten Schütt

Alle behandlingstider er inklusiv kort forsamtale

Behandling / tid pris

klippekort 3 behandlinger

klippekort 5 behandlinger
1.behandling / 90min 450kr.
Efterflg. behandling / 45min 650kr. 1.750kr. 2.700kr.
Efterflg. behandling / 60min 800kr. 2.100kr. 3.250kr.
Efterflg. behandling / 90min 950kr. 2.500kr. 4.000kr.